O ilçeye yatýrým yapanlar kazanacak
Beylikdüzü´ne konut yatýrýmý yapanlar daha çok kazanacak
Kategori : Sektörden Haberler
06 Mayýs 2015 16:39
20271 kere okundu.
O ilçeye yatýrým yapanlar kazanacak
Beylikdüzü´ne konut yatýrýmý yapanlar daha çok kazanacak
Kategori : Sektörden Haberler
06 Mayýs 2015 16:39
20271 kere okundu.
Beylikdüzü, site tarzý düzenli konut yapýlaþmasý ve kiþi baþýna düþen yüksek yeþil alan oranýyla yatýrýmda öne çýkan bölgelerin ilk sýrasýnda yer alýyor.  Markalý konut projelerinin merkezi olmaya devam eden Beylikdüzü, her semtiyle yeni yatýrým fýrsatlarý sunuyor. Avrupa ve Anadolu yakasý olmak üzere iki ana bölgeden oluþan Ýstanbul´da Beylikdüzü bölgesi site tarzý düzenli konut yapýlaþmasý ve kiþi baþýna düþen yüksek yeþil alan oranýyla yatýrýmda öne çýkan bölgelerin baþýnda geliyor.
 
Ýstanbul´un B plus semti
 
Beylikdüzü’nde bölgesinde yapýlan analizler satýlýk konut fiyatlarý son 7 yýldan beri düzenli ve yüksek artýþ gösteriyor. Ýstanbul´da markalý projelerdeki konut sayýsý 500 bine ulaþýrken, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinin yüzde 30’u bu konutlardan oluþuyor. Sosyo ekonomik kriterler açýsýndan Beylikdüzü Ýstanbul´un B plus semtleri arasýnda yer alýyor. Bölgedeki çoðunlukla üniversite mezunu kesim ve üniversite öðrencileri oturuyor.
 
Beylikdüzü bölgesinde satýlýk daire fiyatlarý ortalama 160.000,00 TL´den baþlýyor, 1.000.000 TL ye kadar çýkýyor. Kiralýk konut fiyatlarýnýn 750  TL  ile 2.500 TLarasýnda olduðu bölgede yatýrým açýsýndan 100 m2´lik bir 2+1 daire ortalama 10 ila 12 yýlda geri dönüþüm saðlayabiliyor. Universal 21 gibi kira garantili satýþ yapan uluslararasý firmalar çoktan bölgenin uluslararasý yatýrýmcýlar için bile cazibe merkezi haline gelmesini saðlamýþ durumdalar.
 
´Metrobüs fiyatlara etki etti´
 
Universal21 Yönetici Ortaklarýndan Monica Anca, Beylikdüzü´nden metrobüse binen bir vatandaþýn kýsa sürede, E-5 trafiðine takýlmadan þehrin merkezine, iþ yerlerine rahatça gidebildiðini vurgulayarak, "Metrobüsün özellikle ulaþýmý hýzlandýrmasý, bu bölgedeki konut fiyatlarýný yüzde 50´den fazla artýrdý. Öyle ki metrobüs duraklarýna  yakýn yerlerde sadece metrobüsün yol açtýðý fiyat artýþ oraný yüzde 100 diyebiliriz" dedi. Monica Anca, önümüzdeki 3 yýl içerisinde bölgeye metro hattýnýn da gelecek olmasý nedeniyle fiyat artýþý olmadan ev almak isteyenlere hýzlý davranmalarý tavsiyesinde bulundu.
 
"Büyük ulaþým projeleri konut fiyatlarýný ciddi þekilde artýrabiliyor. Marmaray ve metrobüs duraklarýna yakýn bölgelerdeki ev fiyatlarýnda yüzde 75´e varan artýþlar yaþandý" diyen Monica Anca, bunun önemli bir oran olduðunu vurguladý.
 
Monica Anca, Marmaray´ýn iki kýtayý birleþtirdiðini, buradaki ulaþýmý fazlasýyla kolaylaþtýrdýðýný, metrobüsün de artýk her geçen gün yoðunlaþan E-5 trafiðinde vatandaþlarýn Beylikdüzü, Sefaköy, Avcýlar, Florya gibi yerlere gitmesini çok daha kolay hale getirdiðini söyledi. 
 
Monica Anca, tüm vatandaþlarý ilgilendiren ve Ýstanbul´un çok sayýda ilçesine dokunan bu projelerin konut fiyatlarýnda önemli artýþlar saðladýðýný aktardý
 
Arsa deðerleri yüzde 300 arttý
 
Üçüncü boðaz köprüsü ve üçüncü havalimanýnýn inþaatýna baþlanmasý, bu bölgelerdeki arsa deðerlerini þu an itibarýyla yüzde 300´e kadar artýrmýþ vaziyette. Monica Anca, havaalaný inþaatý bittiðinde bölgedeki fiyatlarýn, bugün Atatürk Havalimaný çevresindeki fiyatlarýn en az yüzde 50´si civarýnda olacaðýný dile getirerek, üçüncü boðaz köprüsü ve çevre yollarýnýn deðer artýþýndaki rolünün ise baðlantýlara baðlý olacaðýný anlattý. Monica Anca, ancak buralardaki deðerlerin proje baþlamadan önceki deðerlerle mukayese dahi edilemeyeceðini aktardý.

#