Evinizi Boyarken Bunlara Dikkat!
Evinizin kimliði olan duvar boyalarýnýz içinize sinsin istiyorsanýz iþte dikkat etmeniz gerekenler.
Kategori : Dekorasyon - Tasarým
06 Temmuz 2014 16:26
15564 kere okundu.
Evinizi Boyarken Bunlara Dikkat!
Evinizin kimliði olan duvar boyalarýnýz içinize sinsin istiyorsanýz iþte dikkat etmeniz gerekenler.
Kategori : Dekorasyon - Tasarým
06 Temmuz 2014 16:26
15564 kere okundu.

Boya-badana için elveriþli zamanlar olan yaz ve bahar aylarýnda, evinizi rahatça yenileyebilirsiniz. Ustaya, kullandýðýnýz malzemeye hatta mevsime göre bile deðiþiklik gösteren bu süreç iyi tamamlandýðý takdirde hem kendinizi daha iyi hem de evinizi daha temiz hissedeceksiniz.

 

Boya iþleri gerçekten ustalýk gerektiren iþlerdir. Evinizin kimliði olacak ve sizi yansýtacak bu iþlemler sýrasýnda tatsýz durumlar yaþamamak için önceden programladýðýnýz þekilde uygulamaya baþlayabilirsiniz.

 

Ýþinin ehli olmayan ustalarýn kazandýrdýðý bu manasýz telaþ, artýk geliþen teknolojilerin ve yeni kullanýlan kimya harikalarý sayesinde tarih oluyor. Zahmeti de sandýðýmýzdan çok daha azalýyor. Rekabet nedeniyle fiyatlarýn da ekonomikleþtiði boya sektöründe, uçsuz bucaksýz renk ve boya seçenekleri evlerinizi süslemek için hazýr bulunuyor.

 

Artýk yeni nesil badanalarda istediðiniz rengi, sanal ortamda yaþam alanýnýza uygulayabiliyorsunuz, dilerseniz sevdiðiniz renkleri birleþtirip size özel bir karýþým yaratýyorsunuz, dilerseniz de duvar, kolon, kapý ve tavanýnýz için birbirinden farklý renklerle kolâj yapabiliyorsunuz.

 

Nefes alan, silinebilen boyalarla evinizdeki aðýrlaþan hava kayboluyor ve uygulayacaðýnýz boyama ile de birkaç gün içerisinde eviniz adeta bahar bahçesine dönüyor.

 

Dilerseniz uygulayacaðýnýz boyanýn üzerinde yine boyayla istediðiniz resmi uygulatýp, evinizi ve odalarýnýzý kocaman tuvallere çevirebiliyorsunuz. Ya da uygulamanýn ardýndan yeni nesil modasý, duvar stickerlarý ile farklý ve hoþ bir hava katabiliyorsunuz.

Yapý market ve büyük marketlerde bulabileceðiniz duvar stickerlarý ile esprili ya da romantik ikonlarý duvarlarýnýza basabiliyorsunuz.  Böylece odalarýnýzý, karakterinizi ve ruh halinizi yansýtabileceðiniz ortamlar haline getirebiliyorsunuz.

 

Boya badana yaparken alacaðýnýz birkaç önlem ile sezon temizliðinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

 

Evini Boyayacaklar Ýçin Küçük Tüyolar!

 

*Hali hazýrda yaþanýlan bir eve uygulama yapýlacaksa, eþyalarýnýzýn koruma altýnda olmasýna dikkat edin.

 

*Boya deðen ya da damlayan alanlar için anýnda müdahale yapýlýrsa, kalýcý hiçbir izle karþý karþýya kalmamýþ olursunuz.

 

*Hangi odayý hangi renge boyayacaðýnýza önceden karar verin. Canlý renkler odayý biraz daraltacaktýr. Açýk renkler ise, odanýn daha geniþ ve aydýnlýk gözükmesini saðlayacaktýr. Bunu göz önünde bulundurarak yaptýðýnýz seçimlerle odalarýnýza uygun aurayý verebilirsiniz.

 

*Hep ayný markaya ait ürünler kullanýrsanýz, renkler içinde ton farklarý ya da kalite farkýyla karþýlaþma ihtimalini ortadan kaldýrmýþ olursunuz.

 

*Uygulama yapacaðýnýz zeminde pürüzler varsa önce bunlarý gidermeniz faydalý olacaktýr. Boya her zaman pürüzsüz ve temiz zemin üzerinde daha iyi sonuç verecektir. Aksi halde emeðiniz ve paranýz boþa gidebilir.

 

*Boyama iþlemini ince katlar halinde yapýn. Bu boyanýn topaklanmasý ve dalgalý olmasý ihtimalini en aza indirecektir.

 

*Artan boyayý tekrar kullanabilmek için boyaya yüzeyini örtecek kadar kendi incelticisinden ekleyin ve karýþtýrmadan aðzýný kapatarak serin bir yerde saklayýn.

 

Tüm kontrollerin ardýndan uyguladýðýnýz iþlemin kurumasýný bekleyip küçük bir temizliðin ardýndan koca bir sene boyunca tertemiz ve ferah bir evin keyfini sürebilirsiniz.

 

Bengü Öner - Milliyetemlak


#