Ýstanbul´un en þanslý ilçeleri
Ýstanbul´da ilçelerde bulunan daire fiyatlarýn ile ilgili yapýlan bir araþtýrma sonucu en þanslý ilçeler belirlendi.
Kategori : Sektörden Haberler
17 Temmuz 2014 02:39
14872 kere okundu.
Ýstanbul´un en þanslý ilçeleri
Ýstanbul´da ilçelerde bulunan daire fiyatlarýn ile ilgili yapýlan bir araþtýrma sonucu en þanslý ilçeler belirlendi.
Kategori : Sektörden Haberler
17 Temmuz 2014 02:39
14872 kere okundu.

Habertürk´ün haberine göre; Ýstanbul’da kira gelirleri konutun fiyatýný ortalama 20 yýlda karþýlýyor. Þehre uzak Beykoz, Pendik, Gaziosmanpaþa gibi bölgelerde ev satýn alanlar fiyatý ucuz bulsalar da aslýnda büyük zararý göze alýyorlar.

FÝYAT DÜÞÜK OLSA DA KÝRA GELÝRÝ AZ OLUYOR

Çünkü bu ilçelerde fiyat düþük olsa da kira gelirleri çok düþük olduðu için eve verilen para ancak 26 ile 28 yýlda çýkabiliyor.... Özellikle kentsel dönüþüm ile birlikte artan kira gelirleri ise þehir merkezindeki gelirleri adeta katladý. Örneðin Beþiktaþ, Kadýköy gibi merkezi ilçelerde kiralar 3 bin lirayý çoktan geçmiþ durumda. Konut fiyatlarýnýn da ayný hýzla artarak 600 bin liranýn üstüne çýktýðý bu ilçelerde ev sahiplerinin kira gelirlerinin eve verdiði parayý amorti etme yaþý 18 yýla kadar geriledi.

ESKÝ ÝLÇE KIYMETLÝ

Tarafýmýzdan genellikle yeni yapýlmýþ konutlar baz alýnarak yapýlan araþtýrmada yeni konutlarýn az olduðu Bahçelievler ve Mecidiyeköy gibi þehrin eski ilçelerinin yüksek kira gelirleri nedeniyle satýþ fiyatýný daha kýsa sürede karþýladýðýný ortaya koyuyor. Her iki ilçede yeni evlerin deðil eski evlerin satýþ ve kira gelirlerinin dikkate alýnarak yapýlan hesaplama bu ilçelerden konut satýn alýp kiraya verenlerin þanslý olduðu görülüyor. Bu ilçelerde bir yandan ev fiyatlarý Beþiktaþ ve Kadýköy’e göre çok düþük olmasýna raðmen kiralýk ev talebi yüksek olduðu için ev sahipleri daha kazançlý çýkýyor. Üstelik 3 bin liraya kadar çýkan kirayý ödeyemeyenler bu ilçelere akýn etmiþ durumda.

 

BEYLÝKDÜZÜ KAZANÇLI

Trafikten kaçmak isteyen Ýstanbullular daha yüksek kiralar ve daha kötü durumda konutlar olmasýna raðmen þehir merkezini tercih ediyor. Konut satýn alanlardan kârlý çýkanlar arasýnda bir de konut fiyatlarýnýn ucuz olmasý nedeniyle Beylizdüzü’nde ev sahibi olanlar bulunuyor. Bu ilçede konut sayýsý da fazla olduðu için düþen fiyatlar kira gelirlerini cazip kýlýyor. Yaptýðýmýz araþtýrmada baþta Ýstanbul Finans Merkezi projesinin olduðu Ataþehir baþta olmak üzere büyük konut projelerinin olduðu bölgelerde kira fiyatýnýn satýþ fiyatýnýn yaklaþýk 22 yýllýk deðerine eþit belirlendiði görüldü.

 

HALKALI VE BAÞAKÞEHÝR´DE 26 YIL ÝSTÝSNASI

Büyük projelerin yoðunlaþtýðý Halkalý ve Baþakþehir’de kirayla amorti, diðer marka projelerinden farklý olarak 26 yýla çýkýyor.


#